Till toppen av sidan
Nav

Avfuktare

Att använda sig av en avfuktare i tvättstugan är ett bra sätt att torka tvätten.

Läs mer

EchoDry

content-disk-proxy

 

Sorptionsavfuktare från Echodry

Söker du efter en sorptionsavfuktare av högsta kvalitet? EchoDry är ett svenskt företag som specialiserat sig på att skapa sorptionsavfuktare som effektivt avfuktar vid låga temperaturer.

Dom fungerar bäst inom temperaturspannet 1-16 plusgrader. En vanlig kondensavfuktare börjar tappa kapacitet redan vid strax under 20 plusgrader, men en EchoDry fungerar utmärkt under sådana förhållanden. Faktum är att EchoDry Combi II avfuktar precis lika bra vid en plusgrad som en vanlig kompressoravfuktare gör vid 20 plusgrader, vid 70% relativ fuktighet.

EchoDry Combi II sorptionsavfuktare

EchoDry Combi II är EchoDry:s flaggskepp, och är en väldigt bra lösning om du upplever mögel- eller luktproblem. Den fungerar jättebra som avfuktare i krypgrund, sommarstuga, källare, tvättstuga, garage, husvagn eller i båt. Den är både energisnål och energieffektiv, och håller dessutom luftfuktigheten på rätt nivå.

EchoDry Combi

 

Hög luftfuktighet skapar stora problem, och är en väldigt vanlig orsak till lukt och mögelproblem. Med EchoDry Combi II kan du välja mellan 6 olika fuktnivåer, mellan 45%-70%. Så den är väldigt anpassningsbar efter dina behov, och fungerar i många olika miljöer.

Denna sorptionsavfuktare är väldigt lättanvänd med en panel högst upp med flera olika knappar. Där kan du ställa in bland annat önskat hygrostatvärde och om du föredrar att den ska vara i hög- eller lågläge. Dessutom så finns det ett alternativ för automatisk luftrikare, som sprider den torra luften i rummet effektivare genom att den börjar pendla upp och ner.

Produkten väger förvånansvärt lite, och har dessutom ett handtag för enklare hantering.

Produktspecifikationer

EchoDry combi

 

Inget freon

Eftersom EchoDry Combi II inte har något köldmedia eller freon, är det en väldigt miljövänlig produkt. Dessutom blir den tystare av den anledningen att den inte har någon kompressor.

Smart minnesfunktion

EchoDry Combi II kommer med en väldigt smart minnesfunktion som kommer ihåg alla inställningarna maskinen var inställd på innan en återstart eller eventuellt strömavbrott. En bra funktion är att denna sorptionsavfuktare dessutom startar om sig automatiskt vid strömavbrott.

Bra garanti

EchoDry är säkra på att deras produkter håller och ger hela 3 års garanti om du köper en Combi II. Detta är självklart en väldigt viktig aspekt, och vi rekommenderar aldrig att du köper en avfuktare som inte har en pålitlig och lång garanti.

Flera bra funktioner inkluderar:

  • Kontinuerlig dränering
  • Värme: EchoDry genererar även värme, och har förmågan att ersätta ett element mellan intervallen 350 – 580W.
  • EchoDry har även ett väldigt smart dammfilter.
  • Combi II har en väldigt låg ljudnivå, vilket många sorptionsavfuktare har. Värt att notera är att detta oftast har att göra med om avfuktaren har några rörliga delar i sig eller inte. Dom som inte har några avger i stort sett inget ljud alls.

Inbyggd kondensor/värmeväxlare

Denna sorptionsavfuktare kommer med en inbyggd kondensor/värmeväxlare. Det innebär att den absorberade fukten från sorptionshjulet antingen bara droppar ner i uppsamlingskärlet, eller så kan man välja att ansluta en slang och låta fukten försvinna på det sättet.

Avfuktare - Hög luftfuktighet kan orsaka problem

Köpa avfuktare